Francia gyöngyszem Budapesten: Á table!

Szeptember 17-én volt a születésnapom. Az egyik legjobb barátnőmtől egy szülinapi reggelit kaptam ajándékba, egy általam választott helyen. (Emlékeztek még rá? Tőle kaptam az aszalt fügéket is, amikkel a karamellás sajttortámat díszítettem.) Sokat szoktunk együtt reggelizni, ez nálunk már bevett szokás, hogy kb. minden második héten, az egyetem előtt egy közös reggelivel indítjuk a napot. Most viszont nehéz volt a választás, sokat gondolkodtunk, hogy hová menjünk, mert ezúttal valami új helyet szerettünk volna kipróbálni.Végül az Á table! nevű kávézó és reggelizőhely mellett döntöttünk. Nem csak a neve francia, de a hangulata is! Több helyen vannak jelen a városban, mi a Wesselényi utcait próbáltuk ki. A hely tényleg nem túl nagy, de igazi pörgős kávéházi hangulat lengi át. Míg mi ott tartózkodtunk, folyamatosan cserélődtek a vendégek, de majdnem végig telt ház volt (és mindeközben még a kiszolgálás is gyors volt). Nagyon kíváncsiak voltunk erre a helyre, már csak azért is, mert a neten sehol sem találtuk az étlapjukat. Azt ugyan olvastuk, hogy „nem túl olcsó”.
Ami a kínálatukat illeti, leginkább francia szendvicsek (mint például a Croque Monsieur és társai – salátával tálalva) és tojás reggelik (mint például az Oeuf Bénédicte) szerepelnek benne. Aki inkább valami édesre vágyna, az is talál a kedvére valót, hiszen a bejárattal szemben van egy sütipultjuk, telis-tele mutatós desszertekkel. De ha inkább egy amerikai palacsintát reggeliznél, akkor azt itt sajnos nem fogsz találni. Én egy lazacos Oeuf Bénédicte-et rendeltem, a barátnőm pedig egy omlettet lazaccal, sonkával és vegyes zöldségekkel. De mi is ez a kimondhatatlan bénédicte? Pirított toast kenyér, buggyantott tojással, füstölt lazaccal (amit bizony egyáltalán nem spóroltak ki!) és hollandi szósszal. Az ára valóban nem olcsó, de cserében egy isteni finom reggelit és bőséges adagot kaptunk. A kávéjuk is nagyon ízlett, két cappuccinot rendeltünk. A pohár, amiben találták igazán egyedi… Úgy néz ki, mint egy összenyomott műanyag pohár. (Természetesen porcelán!)
Nagyon tetszett nekünk ez a kis belvárosi, francia gyöngyszem. Finom reggeli, gyors kiszolgálás, pörgős kávéházi hangulat, ami persze minket egy cseppet sem zavart, hiszen mi a szokásos módon; ráérősen fogyasztottuk el a reggelinket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.