Budapest Breakfast Tour – ötödik állomás: Á la Maison

Múlt héten, szokásunkhoz híven, szerdán reggel ellátogattunk a barátnőmmel a reggeli túránk ötödik állomására, ami ezúttal az Á la Maison Grand volt!
Nem volt új számunkra ez a hely, hiszen már a nyitásuktól kezdve állandó vendégeik vagyunk, igaz, az utóbbi időben a túra miatt kicsit hanyagoltuk, de most már annál inkább vártuk, hogy újra betérjünk hozzájuk.

img_5852

Ez a csodás reggelizőhely a Bazilika közelében, a Nádor utcában található. Reggeli előtt/után érdemes tenni egy rövid sétát a Bazilika környékén, hiszen nem csak gyönyörű hely, de imádom nézni is, ahogy ébredezik a belváros, ahogy mindenki siet a dolgára.
Miután megtettük a reggeli sétánkat a környéken, ideje betérni az Á la Maisonba egy isteni brunch-ra! Gyönyörű enteriőr, igazi francia elegancia jellemzi ezt a helyet! Tágas, sokan le tudnak ülni, ám a nap minden szakaszában érdemes foglalásra érkezni, mivel többször jártunk már mi is úgy, hogy sajnos nem tudtunk leülni (pedig tényleg nem kicsi maga a hely!). Említettem már, hogy itt a reggelik mellett ebéd menüt, sőt még vacsorát is tudunk fogyasztani? A vacsora menüjüket még nem próbáltam, de egy gyors, kiadós ebéd menüre szerintem érdemes beülni, ráadásul nagyon jó áron is kínálják.

img_5853

Na de visszatérve a reggelire!
Miután megérkeztem a helyre, az udvarias pincérek rögtön a már előre lefoglalt asztalunkhoz kísértek. Leültem… kivételesen én érkeztem korábban (a barátnőm mindig szuper pontos!), addig is nézelődtem… Mellettem randizó párok pezsgőztek a reggelijük mellett, “brunch-imádó” barátnők nevettek és beszélgettek, turisták fotózták az éppen megérkezett, guszta reggelijüket, sőt még komoly üzleti tárgyalások is folytak egy-egy kávé és reggeli mellett… Közben meg is érkezett a barátnőm, akivel egyből el is merültünk az óriási reggeli választékban. A választék tényleg ÓRIÁSI, sehol máshol nem láttam még ennyi féle-fajta isteni finomságot reggelire… itt tényleg lehetetlen választani, annyi minden van!
Mindenféle tojás variáció, sós és édes gofrik, amerikai palacsinták, szendvicsek, frenchtoastok, egészséges reggelik, bundáskenyér variációk… és ez még nem is a teljes lista! Végül rendeltünk két cappuccinot, a barátnőm két darab posírozott tojást rendelt füstölt lazaccal és grillezett cukkinivel, én pedig egy avokádós és lazacos waffinit kértem, ami lényegében egy sós gófri avokádóval, norvég füstölt lazaccal és két darab tükör tojással. Az íze? Isteniii finom volt és nagyon kiadós!
Ami az árakat illeti, ez egy közép árkategóriájú reggelizőhely árainak felel meg. A kiszolgálás gyors és kedves, a választék -mint említettem- óriási, és a reggelik nem csak szépek, hanem nagyon finomak is! Egy órával később, elégedetten távoztunk a helyről.

img_5857

Ha tetszenek a bejegyzéseim, és nem szeretnél lemaradni a BreakfastTour következő állomásairól szóló beszámolóimról sem, megtalálsz a Facebookon és az Instagramon is, ahol rendszeresen frissítek!

És íme még néhány ráadás kép, amiket a korábbi “Á la Maison-os” reggelijeink során készítettem:

img_4110

img_7968

img_2488

img_4720

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.