Budapest Breakfast Tour – nyolcadik állomás: Café Flore Matin et Soir

A nyolcadik, utolsó előtti állomásunk a budán található Café Flore Matin et Soir volt. Már a nevéből is következtethetünk arra, hogy egy francia stílusú kávézóról van szó, ami visszatükröződik az étlapjukon és a hely stílusán is.
A BreakfastTour előtt is hallottam már erről a helyről, de igazán akkor kezdtem el érdeklődni iránta, amikor Flore (a Café Flore tulajdonosa) blogján olvastam a kávézó indulásáról. Annyira jó volt olvasni egy bejegyzést a kezdetekről, álmokról, a megvalósításról, az örömökről és nehézségekről. Nagyon inspirált, így már alig vártam, hogy benézzünk hozzá!

fullsizerender3

Hiába voltunk rá nagyon kíváncsiak, a látogatást “nem siettük el”, ugyanis láttuk Instagramon, hogy hamarosan megújul az étlap, gondoltuk azt már megvárjuk, majd remélve, hogy áprilisban már ragyogó teraszos idő lesz, azt is megvártuk! Így végül az időpontot április 5-re tűztük ki. Nos, el is érkezett a várva várt időpont, gyönyörű áprilisi (esős) idő volt (:D), így a teraszozás elmaradt, de a kávézó gyönyörű berendezése és franciás hangulata kárpótolt minket!
Belépve a mosolygós és kedves Flore fogadott minket, aki, amint leültünk, ajánlott nekünk az étlapról jobbnál jobb fogásokat, de én eltántoríthatatlan voltam, mert már régebben kinéztem magamnak a Croque Mademoiselle-t, így én azt rendeltem, a barátnőm pedig mézes zabkását gyümölcsökkel és mellé kértünk még egy cappuccinot és egy latte-t. Flore győzködött minket, hogy kóstoljunk a reggelink mellé egy pohár francia pezsgőt is, de mivel előző este sokáig ünnepeltünk, így ezt az ajánlatot visszautasítottuk, de megígértük, hogy legközelebb visszatérünk egy pezsgős reggelire is! Apropó pezsgő! Ahogy a kávézó franciás neve is utal rá (Café Flore – reggel és este), itt a kávék és reggelik mellett, pezsgők és borok széles választékát is megtaláljuk.
Visszakanyarodva a reggelinkre, a Croque Mademoiselle egyszerűen isteni finom volt!!! Kaláccsal és sonkával készítik és nagy adag friss salátát is kínálnak mellé. Annyira ízlett, hogy tuti biztos, hogy legközelebb is ilyet fogok rendelni!

fullsizerender5

Hétfőtől péntekig reggel 8-tól este 9-ig, szombaton pedig délelőtt 10-től este 6-ig vannak nyitva. Reggelizni hétköznap csak délig van lehetőség, szombaton viszont egészen délután 5-ig. Vasárnap zárva vannak.

Ha tetszenek a bejegyzéseim, és nem szeretnél lemaradni a BreakfastTour következő állomásairól szóló beszámolóimról sem, megtalálsz a Facebookon és az Instagramon is, ahol rendszeresen frissítek!

fullsizerender4

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.