Budapest Breakfast Tour – negyedik állomás: Szimply

Múlthéten szerdán reggel, mielőtt elkezdődtek volna az óráink az egyetemen, beugrottunk a barátnőmmel egy szemet gyönyörködtető reggelire a Szimplybe, ami a Károly körútról nyíló Röser udvarban található. A hely elég kicsi, ám jól használják ki a teret, ezért egyszerre legalább 12 ember is le tud ülni, ráadásul nyáron még egy kis terasszal is rendelkeznek.

000

Az étlapjuk havonta változik, de mindig egészséges, designos és különleges fogásokból áll, amin egyaránt találunk édes és sós finomságokat is. Egész napos reggelivel várnak! Az ital választékuk eléggé rendhagyónak mondható, hiszen összesen négy dologból áll: juice, kókuszvíz, gyömbér és ásványvíz. Ha viszont egy kávéra vágynál, ami a reggelik esetén ugyebár nem egy elhanyagolható szempont, akkor sajnos azt a szemközti helyen kell megvenned magadnak, ám előny, hogy át is hozhatod. Amikor tavaly nyáron először jártunk a barátnőmmel a Szimplyben, akkor átmentünk kávéért, most télen viszont nem szerettünk volna ingázni a két hely között, így én kókuszvizet választottam, a barátnőm pedig ásványvizet. Rendeltünk mellé egy Avo toastot (kovászos kenyér, avokádó, dió-goji humusz, gránátalma salsa, tükörtojás és amarant chips) és egy French toastot (kenyér, mákos tojásos bundában, vaníliás görög joghurt, mangó szósz, gyümölcsök). A French toast szerintem nem volt elég édes, de azért finom volt, viszont az avokádó toast egyszerűen mennyei volt! Az ételfotók szerintem magukért beszélnek, nem csak egy ízélmény volt a reggeli, hanem már maga a tálalás is gyönyörű volt!

img_5430

A hely az ott tartózkodásunk alatt végig tele volt vendégekkel, ráadásul rajtunk kívül szinte csak külföldiek voltak. Ez nem véletlen, hiszen január elején szerepeltek a New York Times évente megjelenő ajánlásában, amiben a világ minden tájáról válogatnak 52 helyet, ahová érdemes ellátogatni.
A Szimplyt a közép árkategóriájú reggelizőhelyek közé sorolnám. A reggelik ára 1400-1800 Ft között mozog, az italok ára pedig 350 és 800 Ft között. Érdemes ellátogatni ide, hiszen óriási gasztro élményt nyújt, ráadásul itt beszerezhetitek az újabb pecséteteket is, ami elengedhetetlen a Budapest Breakfast Touron.

Ha tetszenek a bejegyzéseim, és nem szeretnél lemaradni a BreakfastTour következő állomásairól szóló beszámolóimról sem, megtalálsz a Facebookon és az Instagramon is, ahol rendszeresen frissítek!

img_5431

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.