Budapest Breakfast Tour – hatodik állomás: Spíler

Amikor a reggeli túránk elején nézegettük a barátnőmmel a résztvevő reggelizőhelyek listáját, meglepve láttuk, hogy ott szerepel a Spíler is. Ezt a helyet gondoltuk a “különcnek” a listán, hiszen ahogy a honlapjukon is írják: “A Spíler a belváros egyik kedvenc bisztrója, kocsmája, szórakozóhelye: minőségi street food, laza környezet, vagány emberek, a legizgalmasabb magyar kézműves sörök, válogatott borok, hatalmas bárpult, télen fedett terasz és hétvégente angolszász elektronikus zenét pörgető rezidens DJ.” Ezelőtt párszor már mi is megfordultunk náluk szombat esténként, így már nagyon kíváncsiak voltunk, hogy vajon reggeliben is olyan erősek-e mint a koktélokban.

img_6917

A Spíler a Gozsdu udvarban található. Mivel a közelben lakom, így napi szinten elsétálok mellette és mindig olyan “szabadság-érzés” fog el (főleg mostanában tavasszal), amikor délutánonként az emberek kint koktéloznak, fröccsöznek a teraszukon. Mindig irigykedve figyeltem őket, így már alig vártuk a barátnőmmel, hogy végre mi is kiüljünk hozzájuk reggelizni. Kedves pincérek fogadtak minket az ajtóban, akik az asztalunkhoz kísértek, egyenesen a teraszra. Rögtön hozták is az étlapot és mi válogatni kezdtünk… nagyon nehéz volt a választás, hogy sósat vagy édeset egyek, de végül mindketten rendeltünk egy-egy tojásrántottát érlelt lazaccal és pirított croissant-nal, illetve mellé egy-egy lattét is. Az ételek isteniek voltak és a kávé is nagyon ízlett nekünk. A pincérek rendkívül figyelmesek voltak, hiszen a táskámnak hoztak egy külön széket az asztal mellé, és segítőkészek is, hiszen készségesen segítettek a nehéz döntésemben, hogy mit is egyek… 😀
A hely berendezése tökéletesen tükrözi a Zsidai csoport stílusát: menő, modern és laza.

img_6918

img_6919

Annyira jól éreztük magunkat ott, hogy még ugyanazon a héten pénteken délelőtt, a reggel 8-as ZH-nk után, a barátommal is beugrottunk a Spíler teraszára egy kiadós reggelire. Ezúttal már nem volt kérdés, hogy édeset fogok enni: waffelt karamellizált banánnal és nutellával. Hmmm…  még most is összefolyik a nyál a számban! A barátom pedig csirkés-paradicsomos quesadillát kért, amit szintén megkóstoltam, és az is nagyon ízlett, hiszen lecsós jellege volt a belsejének és én pedig imádom a lecsót.

img_6372

Minden nap 8:30-tól 11:30-ig van lehetőség reggelizni. Bátran ajánlom Nektek ezt a nyüzsgő belvárosi helyet, nem csak bulikra, hanem isteni brunchokra is!

Ha tetszenek a bejegyzéseim, és nem szeretnél lemaradni a BreakfastTour következő állomásairól szóló beszámolóimról sem, megtalálsz a Facebookon és az Instagramon is, ahol rendszeresen frissítek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.