Budapest Breakfast Tour – harmadik állomás: Törökméz

Végre véget ért a vizsgaidőszak, így a barátnőmmel újra nekivágtunk a reggeli túránknak. A harmadik állomásunk Budára, a Törökmézbe vezetett. A helyre belépve, a pultban barátságos lányok fogadtak minket. Rögtön hozták is az étlapot, mi pedig válogattunk, nézelődtünk… Maga a reggelizőhely nem túl nagy, ám nagyon jól használják ki a teret, hiszen sok ülőhellyel rendelkeznek, ráadásul a teraszuk is téliesítve van. Az enteriőrben mindenhol visszaköszön a logóban is használt szürke-sárga szín. A polcok tele vannak külföldi termékekkel (kekszekkel, csokoládékkal, italokkal), amiket itthon alig lehet beszerezni. Van egy ínyenc sajt- és sonkapultjuk is, ahonnan – ott-létünk alatt – néhány betérő elvitelre vásárolt valami finomságot.

img_4808

Az étlapjukon széles a választék, az egész napos reggeli mellett salátákat, sajt- és sonkatálakat, helyben sütött süteményeket, leveseket, minőségi kávékat és borokat is megtalálsz.
Ami a mi reggelinket illeti, a barátnőm és én imádjuk a lazacot, így nem volt kérdés, hogy mind a ketten a lazacos tükörtojást választjuk. Ez a reggeli elsőre egyszerűnek tűnhet, viszont ennél sokkal izgalmasabb volt, hiszen barna kenyéren és hollandi mártással tálalták. Egy-egy cappuccinot is rendeltünk a reggelink mellé, amik szintén nagyon finomak voltak!

img_4811

Az árakat tekintve ez egy középkategóriájú reggelizőhely. A reggelinkért fejenként 2000 Ft-ot fizettünk borravalóval együtt.
A kiszolgálás gyors és közvetlen volt. Ahogy a honlapjukon is írják: “A Törökméz egy kis családi-baráti vállalkozás, ahol otthonosan érezheted magad és a reggeli kávéd mellé néhány kedves szó is jár.” És ez valóban így van. Amikor fizettünk, és begyűjtöttük a reggelinkért járó pecséteket, a fiatal lány a pultban rögtön beszélgetést kezdeményezett velünk a túrával kapcsolatban. Ők is végigjárják mind a kilenc helyet, így tapasztalatokat cseréltünk.
Abszolút jóllakva és elégedetten távoztunk. Alig várjuk már, hogy mi lesz a következő állomásunk…!

Ha tetszenek a bejegyzéseim, és nem szeretnél lemaradni a BreakfastTour következő állomásairól szóló beszámolóimról sem, megtalálsz a Facebookon és az Instagramon is, ahol rendszeresen frissítek!

img_4816

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.