Budapest Breakfast Tour – első állomás: Kelet kávézó

A barátnőmmel, akivel sokszor szoktunk együtt bruncholni, elhatároztuk, hogy felfaljuk a várost! Azaz részt veszünk a Budapest Breakfast Touron, ami annyit jelent, hogy végigkóstolunk 9 reggelizőhelyet, lelkesen gyűjtjük a pecséteket és a legvégén visszatérünk a kedvenc helyünkre egy ajándék, 10. reggelire. Szerintünk ez egy szuper kezdeményezés, hiszen így új helyekkel ismerkedhetünk meg, ahol eddig még nem jártunk. A résztvevő helyek: Á la Maison Grand, Café Flore Matin et Soir, Kelet Kávézó és Galéria, Liberté, Spíler, Szimply, Törökméz, Villa Bagatelle, Zoska. Ezek közül 4 helyen már többször is jártunk, ezért úgy döntöttünk, hogy első körben azokkal a helyekkel kezdjük a kóstolást, amiket még nem próbáltunk. 

Az első állomásunk a Kelet Kávézó és Galéria volt, ami Budán található a Gárdonyi tér közelében. A neten nem találtunk semmi információt az étlapjukról, így nagyon kíváncsiak voltunk, hogy valójában milyen is lesz a kínálat. A reggeli választék ugyan nem túl széles, de nagyon finom ízekkel dolgoznak! Nem csak a nevében van benne a “kelet”, hiszen ezek a jellegzetes ízek a reggelinkben is visszaköszöntek. Én egy sonkás-sajtos grill szendvicset rendeltem pikáns fűszerezéssel, aminek nagyon különleges és isteni íze volt. A barátnőm pedig zöldfűszeres, sajtos omlettet választott. Ez sem az a megszokott ízvilág volt, nagyon tetszett neki! Az étlapon többféle (pék)süteményt, omlettet és szendvicset találhattok, de aki inkább ebédelni szeretne, az is megtalálja, amire vágyik! Rendeltünk mellé két cappuccinot, amik szintén finomak és jó minőségűek voltak. Az itallapon kávékat, limonádékat, forró csokikat, sőt még alkoholos italokat is találtok, hiszen, ahogy az előbb említettem, itt nem csak reggelizni lehet!
A hely tágas, belépve sok sok könyvespolc és igazi kávéházi “zsivaly” fogad bennünket. Nagyon barátságos!
A reggelinkért fejenként kb. 1600 Ft-ot fizettünk.

Ha tetszenek a bejegyzéseim, és nem szeretnél lemaradni a BreakfastTour következő állomásairól szóló beszámolóimról sem, megtalálsz a Facebookon és az Instagramon is, ahol rendszeresen frissítek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.